Det närmar sig.


DET ÄR 40 DAGAR KVAR TILLS USA! Jag längtar så, och det är jag nog inte ensam om -åtminstone inte inom min familj. Det kommer självklart bli trist att lämna kvar alla här i Sverige under hela 3 veckor men det kommer säkert kännas som ett fåtal ögonblick. Sen är det också ett minus att lämna norden precis när det sommaren börjat här, missar ju den varma perioden och får bara kvar höst, vinter och vår. Positivt sett så är jag i alla fall tillbaka till juli, sommarens höjdpunktsmånad!

Välkommen Maj!

Hittade en gammal bild från forna tider. 

Majbrasa. Inget jag brukar fira direkt. Det är vid såna här tillfällen som ungdomar festar. Men känns lite fel nu eftersom det trots allt är en måndag. Det är ju på fredagar och lördagar som det är såkallat normalt att festa och dricka medan en måndag är dagen då man går tillbaka till vardagen med jobb eller skola. Visst är det mysigt och gå ner och känna värmen från den stora brasan och stämningen med allt folk och familjen, men sen då? Det är inget särskilt egentligen. Man bränner upp allt gammalt och välkomnar maj och den kommande sommaren. Det i sig är härligt, men att festa då? Njaaee... Jag sitter hellre hemma och myser med familjen eller vänner än går ut och för att "supa" in sommaren.

Bio med Alexander och far!

mms_img75363 (MMS)

Bio med Alexander och far!


Matchande problem.


Jag förtjänar min belöning.
Med tanke på allt jag hunnit med idag. Konstigt nog blev den rätt fullspäckad ändå. Jag har beställt klipptid, startat ett kreativt litet projekt, umgåtts med min lillebror, bestämt bio tills imorgon och även shoppat sönder jämfört med vad jag brukar göra. När jag är presentabel så kanske jag tar ett kort eller två imorgon på vad jag köpt. Nu får ni nöja er med en lista och sukta efter själva bilderna. 

Kan stolt titulera mig själv som långkjolsägare! Jag har äntligen vågat köpa mig en sådan, brukar vara feg med vissa trender som känns en smula för mycket. Vet inte varför en kjol skulle ta emot så mycket men det förknippas väl lite väl mycket med de gamla gummorna från förr i tiden. Men trixet är väl hur man väljer att kombinera med andra detaljer och klädesplagg. Som med allt annat inom modevärlden helt enkelt. 

Och appropå det så köpte jag även en snygg liten t-shirt med "galax"-tryck i olika kulörer, supersnygg enligt mig. Ska väl våga mig på att använda allt tillsammans någon dag men då tillkommer ett annat problem. En passande jacka. Story of my life. Jag lyckas aldrig köpa en jacka som jag definitivt är nöjd med, utan nöjer mig med något halvdant som åtminstone framhäver midjan. Men passar det ihop med mina kläder? Njaa, tjaaa, kanskee.. Ibland. Fast jag gissar att så är fallet för de flesta, man får köpa en jacka som funkar till så mycket som möjligt och sedan får man väl försöka sig på att hitta en andra jacka med till resten av kläderna. Dock är det väl inte det mest ultimata för studentbudgeten. Detta är väl även ett såkallat i-landsproblem.

"Hjälp min jacka passar inte min outfit"


Filmprojekt.

Irritation på högsta nivå. Jag och min ärade lillebror har haft ett litet projekt här ikväll då vi tänkt göra en kortfilm med hjälp av stillbilder. Handlingen är ingen särskild om man inte finner en citrons flykt undan kniven spännande. Över till problemet... Nu när vi gjort klart den såkallade inomhusscenen så ska jag ju klippa ihop det på datorn. Men har jag ett program som fungerar? NEJ! Tydligen inte. Har ju bara det enkla Windows Movie Maker som ingick redan från början med datorn. Så så fort man ska spela upp bilderna efter varandra så hackar det och allt tar tid och inget går smidigt för en. Antingen slänger jag datorn i väggen efter att all frustration tagit över efter flera timmars försök till redigering, eller så laddar jag ner ett nytt program. Vad ska man göra? Under tiden får det duga med "behind the scenes" material.


Glass i stora lass!

mms_img23249 (MMS)

Glass och en massa annan shopping blev det, och en peruk. Dock ingen klippning utan det fick bokas in en tid på måndag vid elva istället. Känns hemskt att säga att det är tidigt men det är det för mig nu. Det är vid den tiden jag brukar kliva upp på morgonen...


Buss mot Karlstad

mms_img53103 (MMS)

Nu sitter jag och Alexander på bussen in mot Karlstad. Väl inne är det väl tänkt att jag ska försöka få en drop-in klipptid och att Alex ska hämta ut en peruk som han har beställt tidigare. Får se hur mycket mer man hinner, stan stänger troligen 4 som vanligt men vore trevligt med extraöppet. Ska försöka få bild på Alex sen också med peruken på, önska mig lycka till.


Att-göra.

Först och främst så ska jag äta frukost, det är givet. Men sen funderar jag även på att "pyssla" med kameran och göra någon rolig kortfilm. Får se hur det blir, men jag tror att min lillebror Alexander gärna är med och hjälper till.Om jag sedan råkar få tid över så blir det en svängom in till Karlstad Centrum. Behöver klippa mig nu för det var ett tag sen sist. Funderar på att klippa lugg dessutom, förutom topparna på resten av håret. Inte världens bästa jämförelse mellan dessa två bilder, men jag har ungefär som till vänster fast ljusare. Medan bilder till höger är en bild från där jag hade lite mer åt lugg-hållet. Fast i så fall skulle jag nog klippa den liiite kortare. Menmen, det återstår att se. NU blir det en sen frukost för lilla mig.

Himmelriket.

Efter att ha överlevt den första måltiden, Afrikansk gryta, så tar jag med stadigt grepp tag i skålen med chokladmousse. Den ska ätas, vara sig jag dör på kuppen eller inte.
Idag har jag varit inomhus i princip hela dagen, känner att det bör bli ändring på det. Får väl bli en kvällspromenad idag med gissar jag. Fast denna gången kommer den gå via åkrar och skog där jag förhoppningsvis stöter på något djur, antingen kossorna eller ett rådjur vore kul. Fast i så fall måste jag nog skynda mig, när det väl börjar bli mörkt så är det svårt att få en bra bild utan lång slutartid, och då måste man vara stadig på handen där med! Vilket i sig inte är lätt med tanke på både kylan och sockerkicken från förgående efterrätt. Och appropå det så måste jag nog skynda mig att äta upp den innan hunden Ludde kommer och börja tigga till sig. Jag kan vara för snäll ibland...

Härligt med mat!


Dags att sminka sig. Sen blir det nämligen tjejkväll här hemma ikväll för mor min då hennes arbetskamrater från sjukhuset tittar förbi. Jag har spenderat ett bra tag nu med att hjälpa till med enkel städning, mat och självklart efterrätten. Eller jag åt väl mer än jag hjälpte till med just efterrätten... Men mor får vara nöjd med min insats i vilket fall som helst. Det blir afrikansk gryta till middag och chokladmousse med hallon och grädde efteråt. Super gott och jag är helt klart nöjd med att jag är hemma ikväll istället för att festa loss. Festa kan man göra varje helg annars, men att få den här kombinationen av mat. Nej, det sker alltför sällan.


Det negativa blir dock att jag inte kommer kunna gå på ett par dagar efteråt, jag kommer snarare rulla fram. Det är ju såg gott att man just äter mer och mer för att det är just gott. Och inte för att bara bli mätt, det går inte för sig!
Haha, man bör kanske lägga upp en före- och efterbild på sig själv egentligen. Lär bli lite skillnad känns det som just nu.

Luddehunden.

Söt här söt var Ludde imorse. Han mår ju inte så bra just nu så han njuter av att ligga i en varm säng där han blir uppmärksammad och masserad. Sedan blir ju även jag glad eftersom han för en gångs skull ligger still tillräckligt länge för att man ska kunna gosa ordentligt med honom. Nästan som så att man önskar att han är sjuk längre, inte för att det är kul att se honom vara lite ynklig och ha ont, men för att nu får man som matte äntligen möjligheten till att mysa. I vanliga fall så reser han sig upp nästan med en gång och hämtar någon boll eller annan leksak som han vill ha dragkamp med. Jag vill ju hellre gosa, åtminstone oftare än vad det är nu.

Min Ludde <3

Hobbyhobbyhobby

Säg det fler gånger i rad!

Det märks definitivt att jag trappat upp min aktivitet här på bloggen. Jag får mina ryck ibland! Men skälet till det är väl följande:

1. Jag lyssnar för tillfället på bra musik som peppar mig, Queen med passande "Don't stop me now".
2. Jag är hemma och har tillgång till min systemkamera..
3. ... Jag har även tillgång till mina försökskaniner. Syskon och hunden är självklart objekten i fråga!
4. Man behöver hobbys i perioder av sitt liv. Just nu är bloggen en hobby i den här delen av mitt liv. Idag ska jag väl försöka ta mig i kragen och läsa ett bra antal sidor ur boken för kursen Organisationskommunikation. Det är väl allt annat än ett favoritämne men jag måste komma igång med pluggandet. Förra kursen var en slapp sådan utan läslitteratur, till följd av det finns det en även en slapp Annelie som vägrar öppna en ordentlig bok. Jag har väl alltid varit en medelmåtta i allt jag gjort. Jag har klarat mig väl, inte dåligt. Och bra, men inte utmärkt. Jag gör helt enkelt det som behövs men strävar inte efter att verkligen lyckas ordentligt med det jag gör. Vet inte om jag ser mig själv som lat, eller helt enkelt "nöjd". 

Egentligen vill jag inte vara just bara nöjd. Jag är inte nöjd över att nöja mig med att vara "okej" på lite allt möjligt. Visserligen är det väl bra att kunna lite om allt, men det vore även något att verkligen veta att just det HÄR, det kan jag ALLT om. Skulle vara skönt att veta om den känslan.

Promenad

Igårkväll tog jag en liten promenix med lillaystern. Som vanligt ältade vi USA men pratade även en massa skit om allt och ingenting. Känner att det var länge sen jag tog ordentliga bilder, alltså sådana som inte föreställer mig själv, så kameran följde med. Sååå istället för bilder på mig så blev det på Anna och natur. Här ser ni resultatet (inte helt oredigerade för jag älskar att pyssla och dessutom var det väldigt mörkt ute). Håll till godo!

Suddig naturbild eftersom det var mörkt och jag försökte ljusa upp det efteråt. Men ändå!

Haha, Anna ser en katt!

Anna förföljer katten som förgäves "gömmer" sig bakom en sten. Om ni ser.
Katten agerar trädkramare.

Stackars lille Ludde


Så här pigg har inte Ludde varit idag, snarare tvärtom. Han har hälsat på hos veterinären och fått fixa till rumpan... Han har haft ont nu ett tag så vi fick lämna in han idag för att bli sövd och ordna med analsäcksinflammation. Så nu när han har kommit hem så har han mest suttit på samma ställe där man senast klappade honom och tittat ynkligt på en tills man ropar. Då smyger han sakta fram till en och låter sig klappas. När man sedan går ifrån honom så sitter han återigen kvar på samma ställe tills man ropar-igen. Han känner sig lite nere men det går nog snart över nu.

Sommarkänsla

Efter att ha kollat igenom min kamera lite så hittar jag X antal foton från forna somrar. Vill ha värme och sol nu tack, skynda på moder natur!


Flitiga Jag.

Idag har jag varit flitig! Rensat och städat i garderoben. Så nu är den inte bara prydlig utan även lite mindre. Skänker iväg en del, visar upp en annan del för systern och säljer en tredje del. Visst är det trevligt att få tillbaka åtminstone lite pengar från det man köpt?

Förutom detta så redigerar jag även bilder -som vanligt. Photoshop är min vän <3
Redigering av bilder.


Soffan har blivit mitt nya häng. The place to be för min del. En aning ofrivilligt men samtidigt inte. Det är ju rätt bekvämt, datorn finns bredvid och tvn är inom räckhåll men jag är nog lite uttråkad ändå. Ska i alla fall strax iväg för att träna på gymmet med Erik vilket konstigt nog känns bra. Vill inte påstå att det är roligt att träna (än så länge i alla fall) men känslan när man kliver ut är super! Då har man ju nämligen fått gjort något i sin strävan efter att både må och se bra ut, jämfört med att sitta parkerad i soffan hela dagarna.

I brist på annat att göra just nu så redigerar man bilder i photoshop. Har ju inget särskilt foto att redigera just nu så det blir tyvärr ego-bilder, inte världens roligaste men det är kul att kunna testa sig fram med olika effekter. Längtar ut i skogen eller go-crazy-fotograferingar med systern just nu. Får bli när jag kommer hem! Under tiden får det istället bli osminkade och tråkiga bilder på mig själv...


Latmask

Sitter här med min macka och en kopp te. Bläddrar på tvn och fastnar för krokodiljägaren. Det är en sån här slapp dag kan man säga, även om jag egentligen borde vara på föreläsning just nu... Äsch, jag inbillar mig själv att jag ska ta itu med pluggandet genom att läsa i mina böcker. Som egentligen bara är EN bok eftersom jag inte beställt fler än så länge, vet att det är illa.  Men får se hur det blir, känner mig inte alls sugen. Är väl såkallat skoltrött just nu. Eller helt enkelt en latmask.

Funderar på att ta en tur hem till Hammarö idag med, har ändå ingen skola resten av veckan, om man bortser från egen studietid. Sen är det även dags för diabetesläkaren snart, och jag har ångest som fan. Vilket beror på att jag är sämst på att mäta mitt blodsocker och jag mäter det aldrig regelbundet. Så jag förbereder mig på en mindre utskällning nu inför mitt besök vilket aldrig är roligt.

Tema Orange


Just för tillfället känns det som att dagen präglas av färgen orange. Jag har en orange tröja på mig, äter apelsin och dricker apelsinjuice. Så det känns lite kul just nu när jag är alldeles omgiven av denna knalliga färg. Insida ut så är jag orange alltså.

Idag har jag i alla fall fått gå upp hyfsat tidigt, eller lagom tidigt kanske man kan säga. Jag skulle iväg till Ung Företagsamhetmässan på CCC för att kolla runt lite och se så att de håller den standard vi satte förra året på mässan. Det var nära, men ja, de får väl betyget godkänt. Nej men det var faktiskt kul att gå runt samtidigt som man var glad över att få sitta där igen med tanke på värmen! Gud så varmt det är, ingen ventilation överhuvudtaget. Duktiga UF-are träffade man på i alla fall med mustascher och filmföretag.

Ståtlig Ludde

Ludde min är så fin. Han ligger alldeles perfekt och ståtligt här bredvid med ögonen fäst på min tallrik. Åt lasagnette och även fast allt är uppätet så finns det ju lite småbitar kvar med smak i, det måste matte ändå kunna avvara tycker Ludde. Det enda som saknas egentligen är ju den där dregeldroppen som rinner längs mungipan. Men är väl mer fräsht utan det.

Idag har jag i alla fall varit hemma främst, men åkte även iväg till Kilenegården en sväng på den årliga ägglunken. En tipspromenad där man för varje rätt svar får ett ägg med totalt tolv möjliga frågor. Lite kul samtidigt som man får lite frisk luft. Inte för att jag kunde njuta fullt av den eftersom jag är så täppt i näsan, men men... Slutade med att jag fick sex ägg, helt okej med tanke på att jag brukar få runt fyra stycken. Blir väl till att måla lite sen, kan ju inte äta dom vanligt, det är ju riktiga påskägg nu! Och då krävs minst ett ägg som är randigt, prickigt och ett med en kyckling på.

RSS 2.0