Spännande dag

Det är nu som det helt plötsligt blir spännande. Först och främst ska jag och mor iväg med Ludde för vaccinering hos veterinären. Nödvändigt ont som jag ser det. Förhoppningsvis finns det även tid över för en kloklippning för det tycker inte Ludde om och inte heller matte, som får X antal rivmärken längs med kroppen. Nedsövning tro? Sen när vi ändå är iväg så ska vi passa på att skaffa en ny sele, för den förra har gått i sönder. Trots att han är tjockishunden nummer 1 så har inte vikten med det att göra. Bara själva öglan som gått av och selen var dessutom för valpar... Så Ludde förtjänar nog vid en ålder av strax sju år en ny sele som han slipper skämmas för.
 
Sen när Ludde väl är avdumpad, det är då det roliga och spännande dyker upp! Jag ska ju skriva på ett kontrakt för jobb! Jag kan verkligen inte vänta utan vill dit, och det nu. Får se vad lönen slutar på men vad som helst är bättre än gratis. Arbetar man så arbetar man.

Halloweenpyssel!

Hej och Hallå! Här sitter jag och pysslar. Men inte med vad som helst! Utan jag försöker nämligen komma på en snygg design inför halloween på den figur jag ska vara. Jag ska alltså sy någon form av klädesplagg till denna. Får se hur det går men känns som att jag har kommit på "rätt" design och passform för mig nu. Det enda som är synd är att våran symaskin nyss gått sönder (min lillebror har varit i farten), så får vänta lite med att sätta igång. Roligt är dock att jag säkert var en uppskattad kund på Gengåvan i Karlstad, i alla fall vad gäller plastblommeavdelningen. Köpte minst tio såkallade manchetter som man har runt ljus fulla med blommor. De lär jag få använding för. Och även ett par gardiner, gröna.
 
Haha, så på halloween kommer jag vandra runt i en hemmagjord gardinklädsel med plastblommor överallt. Nu när jag ser den meningen svart på vitt så blir jag ju lite rädd. Men det blir säkert bra i slutändan. Om inte så får jag väl klä ut mig till ett spöke istället, räcker med ett billigt vitt lakan från IKEA då.

Dags att ta itu med sk*ten

Nyduschad och därmed härligt ren igen! Har inget särskilt inplanerat idag så därför måste jag väl tyvärr sätta mig ner vid skolarbetet. Vet dock inte var jag ska börja kanske examinationsuppgift två och problematisera begreppet specialpedagogik? Eller börja pyssla med intervjufrågorna? Allt blir ju så knepigt när jag inte har de böcker som krävs framför mig. Får väl göra det jag kan och fortsätta imorgon, även fast man egentligen aldrig bör skjuta upp saker och ting till morgondagen. Men , eeh! Får bli som det blir helt enkelt. Än så länge har jag fortfarande tid till att klara upp de här uppgifterna och jag har varit med om betydligt större tidpress än såhär. Minst sagt.

Kurslitteratur

Böcker, böcker, böcker.
Jag kommer få fullt upp nu framöver då jag ligger efter med läsningen. De böcker jag behövt har inte funnits som lånebok på biblioteket utan endast som kursreferens. Alltså måste jag ha åtkomst till biblioteket så fort jag behöver plugga, och den delen stängs klockan åtta på vardagar och är inte ens öppet under helger. Roligt! Men nu när jag är hemma så har jag försökt klura fram böckerna på nytt, och gissa vad. Nu finns två av fyra böcker inlämnade för lån! Och jag är hemma.. Ska alltså försöka få tag på min slav (Erik) och tvinga iväg han till biblioteket för att försöka låna dom INNAN någon annan hinner före.
Hoppas, hoppas, hoppas!

1 timmes nyttig promenix

Idag har jag bara tagit det lugnt. Skönt det med ibland. Förutom att ha tagit det lugnt så har jag promenerat med hunden Ludde i ungefär en timme. Det var ju så fint väder här ute på Hammarö så var ju inte alltför obehagligt kallt som annars. Ludde är väl som han är och antingen drar eller blir dragen. Han har ju fått en ny matfavorit: gräs. I mängder! 
 
Träffade även på lite föl i hagarna, så fina så. Blev nästan sugen på att vara hästtjej, fast jag kommer då på att jag inte uppskattar ridning
- tittar hellre.

Artikel i NWT under lördagen

Jag kan ju bara föreställa mig som sagt vart det här ägt rum. Men jag har mina misstankar. Är så synd att det blir såhär, alla de som arbetar där är trevliga och hjälpsamma. MEN! Villkoren för de som testar på att arbeta där var inte särskilt bra. Att inte få OB tillägg överhuvudtaget när man väl fått anställning och att inte få någon lön de gånger som man "provjobbar" i hopp om att få arbeta vidare där. Det var inte särskilt roligt att inte få något slutdatum för när man inte behövde provjobba längre, utan det skulle man göra tills man kunde allt. Och jag förstår att de vill testa personen först innan den får en fast anställning -men att åtminstone få någon form av lön? Jag arbetade där under två tillfällen, den ena gången var jag där nio timmar. Känns ju sisådär. Hade varit kul att få stanna kvar och arbeta om villkoren varit bättre. Men som tur är har jag nu fått arbete på annat håll, med rimlig lön!

Jobbelijobb

Ahhh.. Äntligen landat hemma i soffan. Helgen har varit jättekul, slutade med att man hamnade på inflyttningsfest med roligaste JB-gänget! Länge sen jag verkligen kunnat festa ordentligt utan att oroa mig för att jag ska jobba dagen efter. Jag hade ju självklart LAGOM roligt men skönt att slippa jobb-tanken i bakgrunden. Fast nu när vi ändå talar om trollen... Jag har fått fler jobb.
 
Ska iväg nu på onsdag och skriva kontrakt för bemanningsföretaget Manpower. Ska bli helt underbart! För nu tidigare så har jag arbetat för Uniflex som städerska på hotell Gustaf Fröding och jag har trivts hur bra som helst. Men nu när högsägongen är förbi så finns det inga jobb kvar så jag måste vandra vidare. Därför har jag nu hamnat hos Manpower och ska arbeta extra på kvällar med att hantera post men även städa lokaler dagtid. Så jag lär minst sagt få fullt upp nu framöver med tre jobb. Men det som är absolut bäst är det att jag kan kombinera allt och samtidigt alltid få vara ledig under helgen, perfekt. Får verkligen hoppas att jag kan hantera det här nu och klara av arbetsuppgifterna, men det tror jag nog.
 
 

Allt går framåt

Just nu går allt väldigt bra i mitt liv. Bortsett från att jag hoppade av Media- och kommunikationsvetenskap och ville vidare in på förskollärarprogrammet. Det misslyckades jag med eftersom jag skickade iväg min ansökan lite väl sent. Istället studerar jag nu en kurs i Specialpedagogik, fortfarande på Karlstad Universitet, i väntan på nästa års start på programmet för både förskollärare OCH lågstadielärare (F1-F3). Det programmet är nämligen bara ett halvår längre än den vanliga förskollärarutbildningen så varför inte? Jag får betydligt mer kompetens inom skola + att jag får mer möjligheter vad gäller framtida anställning. Och appropå det...
 
 
Jag har i princip lyckats få jobb inom vikariepoolen för Hammarö skola - förskola, fritids och den yngre delen av grundskolan. JÄTTEKUL! Ser verkligen fram emot att få jobba med barn. De är ju så finurliga med allt de hittar på och att även jag får leka är ett stort plus! Det var igår som jag var på intervjun, som jag deltog i med massvis av sökande, och får i slutet av veckan veta mer precist om jag fick det eller inte. Men eftersom jag själv har sjukdomen Diabetes så var personen jag intervjuades av väldigt positiv då det är en fördel då yngre barn kan behöva lite extra hjälp under skoltid. Eftersom jag vet hur diabetes fungerar så kan jag vara där i god tid om något skulle kännas fel för det barnet. Självklart vill jag inte enbart arbeta som vikarie på grund av detta, men det känns bra att det som tidigare bara varit en nackdel för mig även kan vändas till något positivt i en annan situation.

En roligt detalj är att under tiden som jag befann mig på detta intervjutillfälle så fick jag ett samtal om ett annat arbete inom posten under kvällstid. En intervju är inbokad imorgon och jag hoppas på det bästa. Känns väldigt bra att jag i så fall kan kombinera jobben eftersom de "byter" av varandra, även om jag sätter vikariepoolen i första hand. Allt går framåt för mig nu.

RSS 2.0