Tre saker ni inte visste.

Just för tillfället har man väldigt tråkigt så tänkte -varför inte skriva något roligt i bloggen? Så nu tar jag tillfället i akt och skriver ner tre saker som endast några fåtal personer känner till, eller ens någon överhuvudtaget:1. Jag har varit med i Barnkanalen när jag var liten. Var som en galning och skickade in frågor så ofta som möjligt till programmet, och fick hålla i en intervju till en kille som spelar "magic" eller vad det nu hette -något som man använder speciella kort till. Sen har jag även ställt två frågor med, en om varför bävrar har platta svansar och en hur gamla hundar kan bli. Så nu har man två barnkanalen t-shirtar som tack i garderoben och ett visst antal autografkort med, det ni! Det visste ni inte.2. Jag gillar älskar att klättra! I träd, raukar och på väggar. Helt enkelt överallt. Kan inte låta bli, går så vilt till emellanåt att jag ramlar ner. Senast nu i somras då jag klättra i ett träd i Sofiero... Skrapa upp knät en del. Fast iofs, jag snubbla också när jag besteg en rauk i somras... Och från ett träd här i Karlstad för en-två veckor sen när jag klättra i högklackat... Som sagt jag älskar att klättra!

3. När jag var liten hade jag en period i mitt liv då jag in princip bara lyssnade på gammal musik. Siw Malmkvist var en av favoriterna. Skäms nästan nu efteråt.


Vardag nr 1.


Sitter och har tråkig framför datorn, så då öppnar man upp photoshop och passar på att leta upp lite bilder. Älskar särskilt den längst ner här ovan, ingen bra kvalité men diggar Alexanders blick. Stackars Ludde, fast han är ändå lyckligt ovetande vid tillfället då han slipper vetskapen om att Alexander ligger och spanar in honom.

Och appropå Ludde så är han en aningen större vovve nu. Hela fem år faktiskt, om man inte räknar i hundår då han räknas som medelålders nu. Dock känns han fortfarande som min lilla valp emellanåt, valpen som höll en vaken hela nätterna och välte ner julgranen, inte bara vid ett utan även två tillfällen.


Allt möjligt som ni missat.


Låt oss börja med de fina äpplena som jag hittade i vårat äppelträd nu i oktober, jättegoda! Synd att inte flera kunde smaka på dom, för jag hade gärna delat med mig. Delad glädje är dubbel glädje.


Mohahaa... Fick äntligen tillåtelse till att lägga upp en bild på min älskade syster. Är vi fortfarande så lika som det påstås? Sen lilla Ludde på andra sidan.. Fin!


Men nu! Nu är det äntligen halloween, bästa tiden på året. Eller ja i alla fall nästan om man nu tänker att på julen får man julklappar... Men utklädning är så himla roligt! Blev mimare på Koriander nu i onsdags, om man nu ens kan räknas som det. Var i minst laget egentligen, kunde ha gjort mer såklart. Alexander skulle i alla fall iväg på Halloween-disco, så fick hjälpa till med sminkningen. Dock skulle färgen runt ögonen inte vara likadana, utan ett svart och ett grått. Inte för att syntes så jättebra där inne på discot förmodligen.

Idag vet jag dock inte vad jag gör, fest sket sig. Pengar spelar stor roll med ju, så kan inte färdas hur långt som helst tyvärr. Men jag fick lite nöje i alla fall. Började måla lite småsår här och var. Måste ju återuppleva filminspelningen av "the seven deadly sins" som vi gjorde under andra året på JB. Resultatet är inte det bästa, men så är även tålamodet så det fick bli som det blev.

Inte fisken.


Abba, gruppen, inte fisken. Det är det som sker just nu. Sitter och lyssnar på ABBA på högsta volym. Man kan ju undra varför, och det gör jag med. Tog i alla fall en svängom med min lillebror i kanske en halvtimme och hade skitkul. Så roligt att kunna släppa loss ibland, särskilt med någon som tycker att det är minst lika kul som en själv.

Han har ju inte kommit upp i åldern då sånt är pinsamt än och att jag bara är löjligt som håller på och fjöntar mig. Jag har tänk utnyttja tiden till max tills det inträffar. Även om det innebär att svettas ihjäl på vardagsrumsgolvet och utföra alla möjliga rörelser som jag själv kallar dans. Men ABBA är i alla fall det bästa att dansa till när det gäller att släppa loss och vara sig själv med sin lillebror, enligt mig.


Prata inför folk.


Och snällaste björn för den delen med! Han är den som håller mig sällskap om nätterna, väldigt tryggt.

Men vad har hänt idag? Jo knappt någonting. Förutom att jag försov mig och vakna kvart i åtta, när jag skulle med fem i åtta bussen. Underbar känsla som knappt går att beskriva när man upptäckte detta. Men jag kom i alla fall till skolan på något vis ändå, bara fem minuter försent. Väl där så var det bara en lektion, Samhäll, där vi skulle ha en muntlig presentation om olika situationer man kan befinna sig i här i samhället. Min grupp skulle prata om arbetslöshet och vad man kunde göra åt sin situation. Jättenervös var man som alltid, hatar att stå inför en grupp människor och prata. Kan ju knappt formulera ord när man väl står där, hur tusan kan folk förstå en?


Nästan alla tycker att det är svårt att tala inför en grupp människor, jag är en av dom. Men jovisst finns det undantag då vissa inte har bekymmer över huvudtaget. Men den lilla skara av dessa personer kan jag diskutera om en annan dag, nu är fokus på den stora folkmassan härute istället. Det är helt enkelt jobbigt att ha strålkastarna riktade mot sig samtidigt som man ska få ut bokstäver och ord bildade till meningar.
Men vad kan man göra åt detta? Jo det enda jag hittat som botemedel är att öva och ta det lugnt när man väl står där framför folket. För egentligen, vad har man att vara rädd för? De har förmodligen samma rädsla för att göra bort sig och springa därifrån, men samtidigt modet och viljan för att ändå stanna kvar och gå igenom detta. Stor diskussion för något så här litet, men för mig krävs det en hel del att kunna fullfölja en hel redovisning.


Stort misstag x1000

Ännu en måndag är här, och ännu en gång spenderas den i skolan. Alltid lika roligt att vara dödstrött utan tillgång till säng. Visst vi har mjuka soffor här i skolan men det är helt enkelt inte samma sak.


Nu har jag även gjort det största misstaget någonsin.. Jag riktigt skäms över att jag lyckades begå det. Jo jag ska ju ha ett eget företag som säljer Blå Band till förmån för diabetes forskning. Först tänkte jag kalla mitt företag "Hjälp Diabetes UF" men ändrade sen till "Blåa Bandet UF", stort misstag. Jag skapade ju sedan en hemsida till företaget, med samma namn. Men det dumma är ju att jag nu upptäckt att det finns en hemsida som heter Blå Bandet. Alltså skiljer det bara ett A, mellan min och deras hemsida. Otroligt roligt att få upptäcka detta och sedan går det tydligen inte att ta bort min hemsida och byta namn. Så nu hoppas jag på det bästa när jag mejlar Webstjärnan och undrar om det går att ordna. Önska mig lycka till!

STAN!

Nu bär det av till stan, yay! Shopping here I come kan man nästan säga. Var ett tag sen man var iväg och har en hel del att ta igen. Så vi ses sen efteråt, för att utvärdera mina fynd. Om man nu kan kalla det fynd, det återstår att se.
Här är jag, och tjingeling på er!

LuddeHunden.

Måste ju bara visa bilder på Ludde som far tog idag. Hur söt får man lov att vara egentligen?


Kreativt Annorlunda.


Hade skitkul idag. Kreativiteten flödade! Eller ja den sattes i alla fall igång som en raket när jag tänkte ta en clementin. Fick ett ryck och målade gubbar på två sådana. Sedan fick dom leka runt i trädgården och posera "halvnakna" på bordet. Håll till godo!


Umgänge tack.


Klockan är tjugo över ett nu, och fortfarande sitter man här vid datorn. Känns bra? Om det gör. Det är tidig lördag "morgon" och ännu en fredag har passerat. Tycker att det är lite synd att alla fredagar de senaste veckorna har spenderats hemma, till och med lördagarna. Det är ju då man ska iväg med kompisarna! Kanske en filmkväll eller rent av en fest. Men nej det har inte blivit av på sistone. Man saknar ju umgänget en aning. Det får man ta igen snart igen! Eller vad sägs?

brunch

Nyss ätit frukost/lunch, brunch, bestående av tre mackor och te. Skolan börjar ju inte förrän halv ett och man vill ha sovmorgon så då blir det så. Nu får man i alla fall skynda sig med sminkning om man ska hinna med bussen, vilket jag helst vill. tjingeling!

borttappat.

Vad stod på schemat idag tro?

Jo en vanlig samhällslektion och träning. Inte mer komplicerat än så. Dock så blev det jobbigt sen när jag kom hem från skolan, upptäckte att mina nycklar saknades! De fanns helt enkelt inte i min jackficka. Så blev att frysa till is och sedan panikmejla till skolan och fråga om de fått in några nycklar. Och som tur var så hade de det. Nu är jag glad igen!

irritation. yay.

Ber så mycket om ursäkt Alexander min lillebror, jag har en dålig vecka. Jag ska försöka att inte ta ut min extremt oförklarliga ilska på dig i framtiden. Även fast det var ditt eget fel. Men jag förlåter dig. Trots att det var du som höll på och du kunde ha skött dig bättre. För orkar seriöst inte med irriterande, retsamma småotyg för tillfället. Som du tyvärr inte kunde låta bli att utföra. SKÄRPNING! Men, jag förlåter dig.

hahaha.. Kände för att göra ett motsägelsefullt inlägg här och nu.


fy fan.

Alltså herregud. Ibland så hatar jag verkligen att vara en tjej. Inte nog med att vi ska stå ut med några helvetes dagar en gång i månaden utan vi ska självklart även vara så j*vla osäkra på oss själva hela tiden. Trött på det, men kan ändå inte stå emot. Ena stunden är det ens vikt sen tänderna och även "småsaker" som man helt enkelt stör sig på som den där stora finnen som bara kände för att ploppa upp sådär gul och härlig mitt på näsan.

Det är alltid sånt där smått, man är aldrig nöjd. Jag är aldrig nöjd. Såklart man vill se bättre ut, men inte tusan vill man punga ut med flera tusentals kronor för någon smärtsam plastikoperation, nej varför kunde man inte fått alla de bra generna redan från början! Skulle inte ha skadat alls, utan då hade man kanske sluppit all denna noja över utseende och sådant. Eller nja, kanske lite önsketänkande där. Men det hade verkligen underlättat.

Varför detta utbrott helt plötsligt? Jag såg mig själv i spegeln. Man är helt enkelt aldrig nöjd.


Och för att göra mig själv lite piggare så har jag några bilder från min skogspromenad här:


Hjälp Diabetes UF


Hej nu har jag kommit igång med mitt företag, och skulle verkligen uppskatta ditt bidrag. Jag har nyss startat upp en insamling på Samlain.se där jag hoppas på att få hjälp med pengar så att jag kan köpa in material. Inget bidrag är för litet och pengarna går då främst till att köpa in material, men om det blir pengar över så skänks dessa tillsammans med vinsten från försäljningen till Diabetesfonden.

Företaget har jag döpt till något så snyggt som Hjälp Diabetes UF. Det är åtminstone enkelt att uppfatta vad mitt företag går ut på. Men det jag menar är, att jag verkligen skulle uppskatta er hjälp. Tack.

Fett.

Jag vill ha fett. Vet att det inte är särskilt bra och jag vet heller inte varför jag vill ha det. Men min kropp kräver det för tillfället. Måste vara en sån där "tjejsak".

Höstpromenad i det fria.

Nej nu har man gått omkring i två dagar och längtat efter en höstpromenad i skogen. Kanske dags att sluta drömma och göra det till verklighet istället? Det tror jag. Sen har man även träningsvärk i hela j*vla kroppen sen styrkepasset igår på Sats. Så kan det gå om man beslutar sig för att få lite hälsosam motion.

Hitta på något, Någon?

Ska snart iväg och träna nu, Sats igen såklart. Det enda som behöver göras först är att få i sig lite mat och packa klart det sista för träningen. Möjligen fräscha till ansiktet också, så att man inte ser ut som en levande död på bussen. Skulle förmodligen inte ens bli insläppt på bussen då.

Sen vill jag träffa människor! Känner mig så isolerad på helgerna, ingen kan något och inte blir det någon fest av något slag heller. Blä, varför bor jag inte i egen lägenhet. Skulle självklart ha någon fest då, eller åtminstone en filmkväll emellanåt. Känns liksom sisådär att anordna något i familjehemmet med alla dessa syskon och föräldrar som springer omkring.

Älskar det.

Älskar att testa kläder! I alla fall de som man vet passar redan. Man rusar hem efter att ha köpt dom och testar dom om och om igen. Roligt! Kvittar vad det är för sorts klädesplagg, bara det passar och är snyggt på en så är det tummen upp.Älskar även den här låten:
Maroon 5 – Never Gonna Leave This Bed


OCH självklart hela deras nya album!
Maroon 5 – Hands All Over

Gym på schemat.

Även idag så har man spenderat lite tid på gymmet. Duktig tjej här. Trodde faktiskt att jag skulle ångra mig och hoppa över träningen men nix pix, det gjorde jag inte. Spinningen igår gav mig ingen direkt träningsvärk om man säger så, snarare så känns musklerna mer när jag använder dom.

Men efter träningen idag så kommer jag garanterat på träningsvärk. Frågan är bara hur mycket och den exakta placeringen av det. I magen, benen eller armarna? Kanske allt? Vem vet. Men jag vill i alla fall få känna att jag ansträngt mig och att det går framåt i min träning.

Bilder från idag:

Annars har jag tagit det lugn på morgonen innan man begav sig av till skolan, som för den delen bara varade i en timme kanske. Härligt. Sen efter att man tränat så begav man sig hemåt. Och väl hemma så väntade en lillasyster på en med ens kamera. jaha tänker man, nu ska man ut och ta kort också. Blev att man var ute i trädgården och hade till och med hunden med på korten. Eller ska kanske inte säga hund, utan istället "objekt" som min lillasyster sa. Hon är så snäll ibland, inte riktigt klokt. Hon vill dock inte vara med på ett enda kort här i bloggen, för hon måste syna varenda bild först och godkänna dessa. Så det tar för lång tid för mig, så det blev de här bilderna idag som jag visar.

Skola som vanligt.


Nu sista-minuten bloggar man innan man ska iväg till skolan. Känns bra. Ska dock ha naturvetenskap i skolan, känns mindre bra. Jag vet inte ens om vi ska ha prov idag eller inte, underbart! Men sen efter skolan ska jag i alla fall träna. Inte spinning dock, för då skulle jag dö.

Kondition kallas det nog.

Seriöst. Jag trodde verkligen att jag skulle behöva lämna Sats i en liksäck. Det gjorde jag. Fysisk utmattning here I come. Var jobbigt redan efter tio minuter av de trettio som passet var på. Fast så går det väl när man inte kört kondition ordentligt på ett halvår. Jag har ju kört lite enkel crosstrainer-träning men det är ju absolut ingenting jämfört med ett rejält spinningpass! Eller tja, för mig var det ett rejält. Klaga inte på mig.Föresten, vad tror ni om mig som reklam-tjej? Jag tror att jag besitter en otrolig talang. Eller vad säger ni? Eller hur kliar det i fingrarna när ni ser dessa bilder. Ni vill ha vantarna, det vet jag.


Spinna iväg?Hej och hå! Just för tillfället har jag tråkigt och passar därför på att föröka mina inlägg här på bloggen. Som sällskap har jag en kopp obóy och en kanelbulle. Eller ja, jag hade i alla fall det sällskapet tills det tog slut...

Senare idag ska jag i alla fall iväg och träna. Det är verkligen på tiden. För om man inte gör något så sker heller inga underverk. Tyvärr, men det är den bistra sanningen. Hade tänkt testa på lite spinning på SATS, gud hjälpe mig... Jag har velat testa det ett bra tag, men har dock aldrig kommit iväg. Så om jag tycker det är roligt så får jag lite extra boost till att pela mig upp ur sängen klockan halv sju på fredag morgon för att hinna med ett pass som börjar halv åtta då. Ja, just nu är detta önsketänkande men man kan ju alltid hoppas. Känns inte riktigt hundra för tillfället att jag skulle orka med spinning så tidigt.Men hur gör man egentligen för att finna orken och lusten till att träna? Jag vet inte hur det är för andra, men jag finner det jättejobbigt. Och tråkigt med för den delen. Jag skulle mycket hellre slippa träningen och ta ännu en bulle istället. Men det kan jag ju inte göra, för då får man naturligtvis den där skuldkänslan som brev på posten. Det är ju oftast inte träningen i sig, svetten och fysisk utmattning som lockar. Utan snarare resultaten! Jag vet själv att mitt absoluta mål skulle vara att komma i form lagom till maj månad nästa år, eller tidigare går också bra. Men som med alla mål man sätter upp så måste man också anstränga sig för att kunna uppnå det. Så kom igen nu, kämpa.


Morgonproblem

Ännu en dag är här, och det känns väl bra! Eller ja, för mig kändes det bra tills jag vaknade och upptäckte att jag försovit mig -rejält. Vaknade av att min lillebror stormade in i rummet med min mobil, halv åtta. Och jag skulle med bussen som gick.... fem i åtta. Underbart! Som tur var så hann man med bussen, men mitt elände slutar tyvärr inte där. Utan nu när jag sitter där fysiskt utmattad över att ha tvingats rusa till bussen, så börjar min insulinpump att larma. Tydligen så är insulinet kvar, vilket innebär att jag måste hem igen för att fylla på. Jippi yay!

Så nu äntligen är man i skolan, ätandes banan och clementin, för ja -det blev min frukost idag. Visst leker livet ibland?


Helt okej.

Tjaaa... Nu mina enstaka läsare så har jag en stor och rolig nyhet till er. Skriv ner datumet 4 oktober 2010, för det var den dagen som jag skaffade.... Trumvirvel tack.... Körkort! Ja ni läste rätt, Annelie Jönsson har lyckats ta sitt körkort.
Härligt värre är det, känslan är obeskrivlig. Skönt att ha det gjort efter allt övningskörande men samtidigt skrämmande. Jag menar, är inte ni lite rädda precis som jag, nu när ni besitter vetskapen om att Annelie finns någonstans därute i ett fordon på en väg nära dig?


Firandet av denna händelse blev med bästa kompisen Line över några kanelbullar till dagens ära (kanelbullens dag) och ett glas champagne. Arton år innebär ju inte enbart tillstånd till att skaffa körkort, utan även tillåtelse till att njuta av lite alkohol i måttliga mängder. Som ni så säkert redan vet.


RSS 2.0