Julen var här!

GRATTIS till praktiken Annelie. - Tack!

Nu när man kom hem från skåne sprang man raka vägen till datorn för att kolla mejlen. Och ja! Jag fick min praktikplats i Stockholm. Så det blir åka av sen i januari till huvudstaden. Ska bli spännande, mitt alldeles egna äventyr. Frågan är bara om man hittar en bostad, men det ska nog gå. Får väl ta och rycka i några trådar.

Hur har min jul varit då?
Jo jättebra. Man blir ju inte lite slutkörd av all mat som serveras. Samtidigt som ens släktingar hejja på i bakgrunden för att se hur mycket jag kan äta utan att spricka alltför mycket. Tur för mig så höll jag även denna julen. I julklapp fick man en hel del. Blev ett och ett annat hopp när man öppnade ett paket... Fick en film - Timmy lamm! Om ni vet vad det är. Det är det lilla fåret från barnkanalen som är gjord i lera. Älskar det lammet... Och nu är han min. Och mor lär ångra att hon någonsin köpte filmen.


Om jag nu ska rada upp saker jag fick så är det väl bland annat filmer, tvålar, böcker, pengar, kläder och godis. Typ. Jag är väldigt nöjd får jag lov att säga. Inser att jag börjar bli vuxen (om man nu bortser från det glädjetjut jag utstötte vid Timmy lamm). Jag bryr mig inte längre över hur många paket jag får eller huruvida min lillasyster fick den filmen jag önskade mig. Konstigt, högst konstigt men sant.


Stockholmspraktik

Hur länge var man uppe igår tro? Jo ända tills klockan halv två på natten... Sen skulle man upp tidigt dagen efter med. Varför vad jag så seg med att gå och lägga mig? För att jag var tvungen att få iväg mina arbetsprover till praktiken i Stockholm. Men det som tog längst tid var ju det att de filer jag försökte skicka iväg inte fick plats i skolmejlen! Så var till slut tvungen att använda min hotmail istället, men det gick i alla fall. Skickade med introt till våran film De sju dödssynderna, tre bilder från skuggprojektet, mina skisser och resultat på loggor för makeITsimple samt även två andra sköna bilder som jag gillar.

Hoppas, hoppas, hoppas nu på att det här går bra. Och om det gör det så återstår det fler uppgifter. Den främsta är dock -vart ska jag bo?!


Arbetesprover


SVT

Äldre damer

Spegel-projekt

Det är inte så lätt att hitta saker man är stolt över vad gäller skolarbeten. Och ändå är det ungefär det som jag måste göra. På det företaget som jag söker praktik hos i Stockholm vill de gärna se lite av det jag gjort tidigare, så att de vet vilken nivå man är på. Men frågan är då bara vad. Känns inte som att man gjort tillräckligt stora projekt enskilt i skolan. När man väl har större uppgifter så är det oftast i grupper, och då kan man samtidigt inte riktigt ta åt sig hela äran -eller hur? Så just nu sitter man och rotar igenom hela datorn och försöker hitta alla de små arbeten som gömmer sig. Jag kommer i alla fall ta med mitt UF-företag som exempel. Sedan är det bara resten man ska finna. Lär väl bli skugguppgifterna från första året, bilder från SVT och något annat konstigt, vågar inte visa våran film vi gjorde i tvåan tyvärr.


DiabetesBandet UF


Fredagsmys.

Det är fredag och jag stormtrivs. Sitter för tillfället på min praktikplats och försöker komma på någon snygg design till nya visitkort för makeITsimple. Tro det eller ej, men det är faktiskt rätt svårt att komma på något annorlunda som sticker ut från mängden. Jag har en del idéer men sen måste även en massa kontaktuppgifter få plats på bästa sätt. Utan att det ser alltför ihoptryckt ut. Jaja, det löser sig nog.


Kommer i alla fall få sluta runt klockan tolv idag eftersom Maria ska iväg på ett möte och det är fredag. Hon är så snäll och duktig på det hon gör så det är inte sant! Men när jag slutat för dagen lär jag gå vidare till JohnBauer för att hämta busskort för nästa termin och även hälsa på tjejgänget som trycker sina t-shirts idag på skolan. Måste ju komma och se hur det går för dom. Jag anser mig själv som en arbetsledare som då och då kommer och håller koll på sina slavar.
Det är ett skitgöra men någon måste göra det.

Sen är det dags för fredagsmys ikväll på ett eller annat sätt. Får se vad som händer men just nu lutar det åt att man sitter och hänger framför burken. Men vem vet.Glöm inte att kolla hemsidan för DiabetesBandet UF!


Besök från skåne.


HAHA, Anna är en gris. Och vill ni se en stjärnaaa... se på mig!

Nu helgen har vi haft finbesök från skåne. Min mormor har varit här. Huvudaktiviteten har varit pepparkaksbak! Jättekul, fast en aning stressigt eftersom mormor stod med "piskan" i högsta hugg och ville att vi skulle vara effektiva. Men hur ska man kunna vara effektiv samtidigt som man försöker både baka pepparkakor och äta degen? Det går helt enkelt inte. Men roligt var det i alla fall, och jag passade på att attackera de andra med mjöl. Konstigt nog så ville de inte ha en mjöl-krigsmålning i ansiktet. Tråkiga människor.


Praktik

Vad gör man? Jo just nu sitter man i lokalen tillhörande företaget Make IT simple. Vem sitter man där med? Ingen är svaret på den frågan. Känns rätt bra att de litar på mig och har till och med fått en nyckel. Lär ju i och för sig behövas om man ska sitta själv här hela dagen, måste ju låsa efter mig.

Uppgifter har man i alla fall, ska göra företagets logga, fotografera lokalen när renoveringen är klar, skissa en hemsida och göra en powerpoint-mall. En hel del, men allt hänger främst på loggan för utan den så kan jag inte göra allt annat.

Men loggan måste få ett godkännande av hon som äger Make IT simple. Där ligger det ett stort hinder ivägen, hon är nämligen i New York för tillfället. Är avundsjuk som bara den. Skulle fan ha kört puppy-eyes mot henne och bett på mina bara knän om att få följa med, men hoppade över det.

Bara så ni vet, jag gillar verkligen min praktikplats!

RSS 2.0