Fullt ös på förskola

Jag klagar inte, jag trivs faktiskt väldigt bra med att jobba på förskola. MEN. Idag var det extremt jobbigt under min första dag som riktig vikarie. Vikarierade på en avdelning för 1- och 2-åringar där det var fullt ös heeela tiden. En liten pojke satt under cirka 20 minuter och pekade överallt medan han sa "däär" var tredje sekund. I slutändan var det som om någon sakta men säkert borrade in en skruv i huvudet eftersom jag samtidigt hade huvudvärk. När jag frågade vad det var som var "där" så svarade han i samma tonläge "där". Om och om igen.. Och om igen. Jag är förvånad över att han själv inte tröttnade på att inte göra sig förstådd. Vet ju bara själv hur frustrerande det är i min ålder när någon inte förstår vad jag menar, och jag har ändå utvecklat språk jämfört med en person som bara levt i 2år. 
 
Sen var det jättesynd om en söt liten tjej. På eftermiddan så satt jag med henne i knät och hon blev mer och mer slapp i kroppen och i slutändan låg hon snarare än satt. Då från ingenstans kommer en annan tjej och ska visa två klossar som man kan sätta ihop. Efter att hon visat så kastar hon den ena klossen, rätt i huvudet på den intet ont anandes flickan i mitt knä. Stackarn, jag tyckte så synd om henne. Gjorde ju väldigt ont att få en träkloss i huvudet och dessutom vakna till det. Det gick ändå förvånansvärt fort för henne att lugna ner sig. 
 
Ibland är det frustrerande att ha att göra med flera barn, men man får igen det tusenfalt. Trivs allt som allt bra på förskola. Råkade få med mig en gul krita hem idag, den hamnar nog i dagboken som ett fint minne.

Pengarna rullar

Ludde som skäller på mig, jag måste ju leka med honom!
 
Just nu sitter jag väldigt mysigt i soffan efter att ha varit ute och gått i kylan, med Ludde. Tog på mig mina Easytone's och bar iväg ut i mörkret. Väl ute så går jag som vanligt och då även vattenpölar. Det visar sig dock att det inte längre är vattenpölar utan snarare små issjöar. Easytone + is är ingen bra kombination. De har ju som små "balansbollar" till sulor. Så trots minimala isfläckar så halkar jag runt hejvilt som den Bambi jag är. Det blir kängor nu framöver.
 
Föresten så ska jag jobba imorgon, på förskola! Ska bli så roligt att få leka igen på arbetstid. Det är tydligen på en förskola som heter Ferlin, har aldrig sett den men ska väl hitta dit förr eller senare. Med tanke på antalet sms man får per dag angående jobb för nästkommande dag så ser det rätt ljust ut för en arbetsvecka på 5 dagar för mig. Två med städning och tre på förskola. Inte mig emot att pengar rullar in nu när jag ändå inte har skola.
 
Fast.. Pengar rullar även ut. Har ju köpt någon present, kläder och bok så det är bara bra att jobb finns så att jag inte går heeelt back. 

Städjobb

Möttes av Rasmus när jag kom hem. Att han/hon fortfarande vågar efter att Ludde har rusat efter honom/henne så pass många gånger. (Vi är osäkra på om det är en han eller hon nuförtiden.)
 
Idag har jag städat, städat och återigen städat. Som jag självklart fick betalt för. Städa gör man bara när man måste. Har varit en rätt rolig dag ändå, jag fick nytt rekord i städtid dessutom. Fick dock femtioelva sms angående jobb på förskolan så det kändes minst sagt hemskt att behöva tacka nej. Kommer jobba med städning imorgon också alltså, klockan 6 på morgonen -d e t  s v i d e r-  fast dagen därpå får vi se hur det blir. Hoppas, hoppas, hoppas på förskola. Det är bättre betalt vid städning, fast förskolan väger upp vad gäller rolighet och middagstupplurer. 
 
Bröt föresten nageln idag. AJ!

Ludde, Min hund

Idag fyller mitt lilla hjärtegull 7år. Vi fick hem honom till Hammarö dagen före julafton och redan då var han en vilding. (Han välte julgranen 2 gånger innan vi valde att plocka bort den.) Han håller aldrig igen utan är kaxig som få mot alla, särskilt pensionärer med käpp - man vet ju aldrig med dom. Nej, det känns inte alls länge sedan han var en liten valp och kröp ner under täcket, vilket han i och för sig fortfarande gör om än i lite större format nuförtiden. Haha, jag gillar att skriva lite såhär om Ludde och alla hans sidor. Han är och förblir min hund i många år till!
 
 

Paus från skolarbete, tillsvidare

Nu har jag pluggat tillräckligt för idag. Fick en hel del gjort inför kommande studieträffen för Specialpedagogikkursen på Karlstad Universitet 8-9 november. Intervjun är omredigerad så att några citat har hittat dit och jag har skrivit klart uppgiften om "Vad är specialpedagogik för dig?". Det är lite krånligt det där med att hitta relevanta citat från böcker som på något vis är vinklade i samma banor som man själv tänker. För visst kan det stödja ens tankar och åsikter men inte alltid så starkt som man själv vill. Tyvärr finns det ju inga databas för citat som till fullo matchar ens skolarbete. Men nu är det klart och jag hoppas att läraren tycker om det, det är ju på det som betyget vilar. Samtidigt så känns uppgifterna hittills väldigt fria -det handlar om mina åsikter och inget statiskt ämne. Jag har intervjuat en person och sen svarat på frågor angående vad specialpedagogik är för mig. Så jag borde ju inte kunna få något annat än "rätt" på dessa uppgifter. Om jag nu såklart inte faller på det här med hänvisning till böcker. Usch. 
 
Men nu lägger jag böcker åt sidan, och beställer en ny bok! Köpte nyss via bokus hemsida en bok som heter Aspergers syndrom, universum och allt annat. Det är precis som det låter till Specialpedagogikkursen och det ska bli spännande att läsa den. Har alltid gillat böcker som tar språng ifrån verkligheten, och att även jag får ta del av det är super! Skolarbete blandat med nöje, tummen upp.
 
(Ni har väl föresten inte glömt att ställa om klockan? EX. Istället för att klockan är 2 så är den nu 1, en timme tillbaka alltså)

Lördagsmys

Sitter framför tvn och tittar på film. Lite sånt där lördagsmys eller vad det nu kallas. Förutom att det saknas godis. Jag är nu inne på min 7:e vecka utan förtäring av godis och jag kan väl inte säga att jag saknar det oootroligt mycket. Visst ibland skulle det vara mysigt ifall jag ens hade chansen eller möjligheten till att ta en bit men nu är det istället strikt nej. Lite jobbigt på så sätt. Men annars går det bra och nu är det endast 3 veckor kvar av mitt kära godisförbud. Känner ändå att inte att mitt förbud gjort enorma skillnader vad gäller viktnegång eller likande. Hålet i plånboken har minskat drastiskt dock...
 
Myser med varm o'boy och clementin istället.

"Halloweenfest"

Igår var det ju menat att man skulle fara till en Halloweenfest med Erik och co. Tyvärr blev så inte fallet utan vi stannade kvar med några kompisar i lägenheten istället och trivdes i varandras sällskap. Kvällen bar på ett batman-tema, det var ju menat så mellan Erik och mig men sedan hade även Patrik klätt ut sig till Jokern. Roligt sammanträffande. Allt som allt så var det ändå lite synd att man klädde ut sig, för visst det är roligt att spöka ut sig men när det sen inte blev någon riktig Halloweenfest så kände man sig lite över/underklädd eller hur man nu ska uttrycka sig i detta fallet. Efter ett tag i lägenheten så åkte vi nämligen in till Karlstad och gick till Tables- åldersgränsen är 20 vad jag hört men det fanns inte ens någon vakt i dörröppningen så det var bara att vandra in. Väl inne så var det bara en kille, EN! Som var utklädd - till Sweeney Todd. Erik dissade nämligen sin Bane-mask på krogen och gick bara in för att ha sina linser medan jag gått all-in. Fast det var en rolig kväll ändå och det blir en RIKTIG Halloweenfest nästa lördag i Storfors. Det är något som jag verkligen ser fram emot.
 
 
Läskiga Erik blev läskiga Bane.

Förberedelser inför morgondagen

Imorgon är det dags för Halloween och jag kämpar för fullt. Vette tusan hur det blir det här dock. Känns inte så bra, fick trots allt bara VG i syslöjd och nu ger jag mig på en egen klänning?! Vad hade jag förväntat mig?
 
Jag stryker...
 
Jag syr...
 
Och Ludde bara sover, halvt.

Min Halloweensminkning!

Igårkväll hade jag roligt. Imorgon är det nämligen dags för Halloweenfest, så jag var ju tvungen att testa sminkning. Det slutade med två versioner i olika färger i teatersmink. Lutar åt att jag ska ha den röda sminkningen nu efter att ha sett resultatet- jag ska nämligen ha röda ögonbryn dessutom. Nu vet ju inte ni vad jag ska klä ut mig till, och jag vet inte om min sminkning gör den gissningen lättare, men jag går i alla fall all in i år! Ska bli så roligt!
 

Ledig, för stunden <3

NU, nu är jag ledig. Har varit i reception två dagar i rad men nu är jag ledig så att jag kan ta mig tid till att skriva lite skolarbete, pyssla och ha det allmänt bra. För på fredag smäller det, då måste jag vara klar med halloweenutstyrseln! Bara att börja sy. Även om jag är ledig från reception och städning så hoppas jag på att få sms angående förskolevikarie. Har inga som helst problem med att arbeta där, det är bara roligt. Sen är det i och för sig även ett stort plus att man ibland får sova på arbetstid... Vila och lyssna på spöket Laban <3 
 
Sen vill jag ha tips på musik! Ge mig. Allt ifrån träningsmusik till lugna, fina låtar. Favoriten just nu Carried Away med Passion Pit! Quentin Tarrantino klättrar även upp på listan, med Simon Norrsveden. MER MUSIK; MER!

Missöde med buss

Idag har varit väldigt bra, förutom en liten detalj. Jag kom försent till jobbet. Bussen jag hade tänkt ta kom inte, eller så var den tidig, så jag fick ta en annan som tar längre tid. Väl framme så måste jag dessutom gå runt byggnaden eftersom jag inte har passerkort till den mindre grinden. Allt som allt blev jag 10 minuter försenad, blir fel intryck på den ordinarie receptionisten om ni frågar mig. Nästa gång ska jag antingen gå supertidigt eller helt enkelt vänta på en tidigare buss så att jag garanterat är där i tid.
 
Förutom det missödet så gick allt bra idag, man lär sig mer och mer genom att göra saker praktiskt. Har nu även skrivit ner en hel del så att jag är väl förberedd imorgon. Ska ju sitta själv vid reception under 2 timmar medan ordinarie är på möte. Känns lite nervöst men det är under lunchtid så alltför mycket händer väl inte då. Slutar hyfsat tidigt i alla fall så då fortsätter jag dagen med att skriva klart en skoluppgift. Eller det är åtminstone mina förhoppningar om nu inte facebook tar över min uppmärksamhet. Då är det kört.
 
 
Nu ska jag snart träna i alla fall. Måste, måste, måste! Förra veckan blev det inte, enligt mitt mål, 3 träningspass utan bara 2 så nu har jag tänkt försöka komma ikapp med att träna 4 gånger. Jag har ju en liten lapp uppsatt därhemma med personliga mål. Ett av dessa är att under 10 veckors tid träna 3 gånger i veckan, och jag kan erkänna att av de senaste 6 veckorna har det bara fungerat under 3. Jag varit sjuk 1 vecka och sedan "bara" tränat 2 gånger per vecka av resterande 2. Dålig stil Annelie! Fast jag ju skryta med att mitt mål om godisförbud går betydligt bättre där jag klarat mig felfritt under 6 veckors tid nu. Det trots att man ibland varit väldigt sugen. Måste vara stark, bara 4 veckor kvar tills jag får vräka i mig igen!
 
 

Rött hår till helgen!

Mitt hår är inte gult längre! Nu är det "normalt". Dock börjar utväxten komma ikapp nu så det är snart dags att färga det, eller tja -slinga det. Satsar på en mer försiktig metod nu för att göra det mer naturligt blont. Dessutom sliter det inte fullt så mycket som en helfärgning. Och appropå färgning, jag ska färga håret rött på Halloween. Det ni! Så får vi se vad jag ska föreställa. Kanske till och med passar så bra i rött att det blir permanent, för just nu är det bara röd spray på burk som gäller. Har börjat pyssla på allvar därhemma nu inför den kommande helgen. Ger ju mig på det stora projektet med att sy en klänning och även lite smått därtill som behövs. Om det slutar bra så får ni se, om inte så är jag väl ett monster på Halloween. Då behöver jag inte ens klä ut mig. Hehehe.

Och föresten, jag föll i fällan. Jag har skaffat en iPod, gulligt som tusan. Den är lila, Erik säger rosa men den är LILA! Behövde någon enkel musikspelare för när jag tränar. Inte för att det är något fel med att träna under tystnad (bortsett från diverse stön och stånk från gymkillarna) men när man kör kondition så blir det lätt långtråkigt. Väldigt smidigt med en liten sån här iPod i vilket fall som helst med en klämma där bak. Lite bättre än stora, klumpiga mobilen. 
 
PS. Jag börjar få större biceps. // Stolt gymmare sedan 1 år tillbaka.
 

Klippt mig!

Jag klippte mig igår. Lite längre än till axlarna och snedlugg. Blev väl rätt nöjd, nu saknas bara rätt hårfärg också så blir allt tipptopp. Älskar ju att locka håret också, får nog öva på att få det snyggt med kort hår... Vet att bilden inte är den bästa, men det beror väl lite på kameran och mig. Fick lov och bli en "artistisk" bild i suddigt skick i väntan på systemkameran därhemma. Just nu är jag nämligen hos pojkvännen och njuter (Han är nämligen inte hemma). Hehe, nej skämt åsido så ska vi ut en liten sväng på höstpromenad, ska bli mysigt. Kanske tar med den dåliga kameran då... 
 
Annars då? Jo har i helgen suttit med lite intervjumaterial för kursen Specialpedagogik. Fick till uppgift att intervjua någon i 20 års åldern, gissa vem det blev? Jo Erik <3 Han är ju den enda inom min umgängeskrets som är hyfsat i mitten av den åldern, 22. Han är dessutom på samma nivå som jag vad gäller att prata och diskutera. Bäst. Har i alla fall suttit och intervjuat i 20 minuter och sedan nu även transkriberat den. Alltså fört över till skrift. Jobbigt men det gav resultat och jag fick in väldigt bra material som jag fick bra användning för i reflektionsdelen också. Nu behöver jag bara läsa ett par böcker och sammanfatta det i 3 frågeställningar, sen är det rätt lugnt för stunden. 

RSS 2.0