Kickstarta?

Funderar på att ta tag i träningen ordentligt nu.. Och i samband med det även köpa hem lite diverse "pulver". Det finns ju såkallat måltidsersättning som kanske kan vara en idé just för att få en liten kickstart. Då menar jag heller inte att jag ska dricka det tre gånger om dagen i flera veckor utan snarare ersätta kanske lunchen med en sådan. Skulle nog aldrig klara av att endast leva på sådant, krävs ordentligt med pli på sig själv. Den jag har tittat på är en självklart en rosa burk "Ultra Loss Shake" på 500 gram för 179 kronor. Det finns väl fler sorter med 1 kilo pulver för samma pris. Men jag känner att jag hellre köper något som enligt omdömen har bättre smak och som jag faktiskt kommer dricka än att betala för något jag får kräkreflexer av. Ska trots allt få användning för det också.
 
Sedan hade jag även tänkt  ha "strössel" till denna "glass" och använda mig av fettförbränningspiller. Produkten jag tittat på ingår i ett erbjudande nu dessutom- ta 2 betala för 1. Det är tydligen inte endast genom modevärlden detta finns... Produkten heter något så fräckt som "Ripped Hardcore" med 60 tabletter där man endast tar 1 per dag. Det blir väl inte världens förändring med denna produkt men det skadar väl inte att öka förbränningen litegranna? Om jag dessutom tar det här erbjudandet så får jag 60+60 tabletter som varar i... 4 månader för 269 kronor. Helt okej.
 
Får se hur detta slutar, planerar att åka in till stan för att kolla upp det i butiken Gymgrossisten i Duvanhuset. Butiken borde ju ha samma erbjudande som själva internetbutiken. Borde.

Julproblem

Nu är det återigen dags för det här med önskelista. Det är jättesvårt! Det man önskar sig är oftast sådant som man själv inte unnat sig eller sådant man inte har råd till -och förmodligen inte den som har tänkt köpa julklappen. Sen är det ju det här med att komma på något överhuvudtaget. Finns ju tyvärr i-landsproblematiken med att man redan har det man behöver dessutom.
 
Idag har det inte hänt så mycket förutom att elen försvann runt ettiden och var borta i någon timme. Så det blev ingen tv, dator och en dag fylld av tristess. Hela vardagen kretsar ju kring detta. Särskilt när jag inte fick jobb, ingen träning, ingen mat för spisen och mikron fungerade ej och att alla i familjen är hemifrån. Det enda som var skönt det var... tystnaden. Ingen elektronik som lät överhuvudtaget. Var väldigt, väldigt skönt för en gångs skull att omges av "ingenting".

Dagisprat -mat

Nu tänkte jag dela med mig av lite roligheter från jobbet. Jag har jobbat i dagarna två i förskola på Hammarö igen. Kommer även få besöka en annan förskola under måndag och tisdag. Jättekul! 
I torsdags satt jag tillsammans med den små barnen och åt tjockpannkakor (mums för mig med som "vuxen"). Alla barnen äter så att det skvätter överallt och fyller flera gånger på med mer mat på tallrikarna med pannkakor, keso och broccoli. Men om man tycker att de har mycket mat på tallriken så skulle man se vad det har i munnen. Kinderna buktar ut som för en hamster som hamstrar, ögon och näsa rinner och de tuggar så det står härliga till. Helt plötsligt hostar en tjej till (det är förkylningstider) och hon inser att "Nej, min broccoli som jag tuggat på ett tag får inte plats i munnen". Därefter tar hon ut den nerdreglade broccolin ur munnen och tänker lägga tillbaka den på sin tallrik. Halvvägs där byter hon riktning efter att ha upptäckt MIN tallrik! Broccolin hinner precis nudda min tallrik innan jag får tag i hennes arm och vänder tillbaka med den söndertuggade grönsaken.
 
Ett annat barn skulle iväg på kalas senare under kvällen. Men när det pratades om det så dök istället ordet "Kalops" upp. Eller något i stil med Kalaops. 
 
 
Barn är för underbara och roliga ibland.
 
 

Solsemester?

Sitter och drömmer om solsemester till sommaren. Mor och jag har nämligen funderat på Alcudia (mest jag för tillfället) i Spanien. Dit skulle vi i så fall åka tillsammans med mormor, det skulle vara så roligt och skönt! Denna sommaren åkte vi nämligen till USA och det var jättekul och spännande men det var inte denna klassiska semester där man slappade vid hotellet, badade i det turkosa vattnet och avslutade kvällen med en färgglad dryck med paraply och tomtebloss. Det saknade jag lite, vi var nämligen bara på väg någon annanstans hela tiden. Förutom på Hawaii då, fast det finns bara vägar överallt och inga gångavstånd till vatten att bada i. Vågorna där var ENORMA och man kände inte för att åka bil hela tiden så man stannade i byn där det bara fanns småbutiker utan något särskilt intressant att köpa som man inte redan sett i förgående butik. Så NU längtar jag efter en riktig solsemester och då står Alcudia på schemat än så länge. Mor och mormor har varit där förr men inte jag men det ska tydligen vara ett mindre paradis med bra stränder och sol. Än så länge har vi funderat på det här hotellet, men det dröjer tills maj innan vi är där i så fall. Och säkerligen även under min födelsedag, 28 maj, innan Annas student.
 
Hotell Apartamentos Sol de Alcudia – Utvalt av Ving

Fina Nötter

Såg den här lilla lappen ovanför ett gäng nötter igår på Maxi. Tydligen så säljer de just FINA nötter, alltså inga fula. Tack och lov för det!
 
Jag själv ska väl strax ut på promenad innan det bär iväg till Kronoparken och Erik <3. Ska bli så roligt så, fast det varar inte så länge eftersom jag har skola imorgon. Och redovisning på fredag -usch! Eller rent av dubbel-usch! Får se hur detta slutar, den del jag ska prata om i vårat grupparbete är "Bestraffningar" genom tiden i svenska skolan. Och om det nu är bra eller dåligt så att säga.

"Slösat" pengar!

Idag har jag -precis som rubriken antyder- slösat pengar. Fast det kanske inte kallas slösa om man får användning för det man köpt. Fast det kanske kallas slösa om man egentligen inte hade behov av det man köpte. Fast det kanske inte kallas slösa om det var väldigt snygga saker jag köpte....
 
I vilket fall som helst så köpte jag tre tröjor och en bh på dagens shoppingrunda. Följde nämligen med mor ut på en sväng med bilen runt stan. Från secondhandbutiker i jakt på en gammal cykel till teatern Trolltider som sätts upp på Tempelriddaren den 1 december, till att själv vandra runt i hederliga klädesbutiker på Bergvik. Blev själv nöjd med det jag köpte så här får ni en snabb bild på dagens fångst:
 
Självklart visar jag inte bh:n, den är hemlig för större delen av befolkningen! Förutom Erik och envisa fönstertittare.
 
Imorgon får vi se vad som händer, känns inte så troligt att jag får jobb så det blir att stanna hemma en sväng och gå ut på långpromenad med mor och Ludde innan jag far iväg till Erik senare på eftermiddagen.

Rea på lägenhet?

Nehe, då blev det inget arbete idag. Får hoppas på det bästa inför imorgon vad gäller förskola. Annars är det såklart skönt med lite ledighet då och då. Blev nämligen inte så mycket lugn tid nu i helgen med jobb på fredag med bio därefter och sen eftersom vi skulle ut i lördags. Men det har jag alltså tagit igen nu. 
 
Idag har jag bara tagit det lugnt alltså. Ätit pannkakor, långpromenad med Ludde, betalat räkning och kollat lägenheter. Blir bara mer och mer sugen på att flytta hemifrån men känner inte riktigt för att ta lån än, vilket förmodligen är det enda alternativet just nu om jag ska ha råd. För visst har jag jobbat ihop lite pengar nu men det räcker ju inte på långa vägar. Om ett år kanske jag flyttar hemifrån när jag har sparat ihop en del plus att det känns bättre att ta lån då istället för nu. Finns det lägenheter på rea? 50 % vore inte fel.

Halloweenutgång.

Jag, Erik, Sandra och Alex hade tänkt gå på Halloweenfest igår. Tyvärr blev det inte av. Först var det tänkt att åka till Miranda i Storfors, det hände inte för tiden försvann och vi kände inte för att köra. Sen skulle vi med tåget till Arvika -så vi stressade.Väl framme är tåget INSTÄLLT och ersättningsbussen ska inte komma förrän 2,5 timme senare. Vi skippar alltså halloweenfest och åker till en vanlig förfest inne i Karlstad som var jättekul - trots att ingen annan än vi var utklädd. Sen bar det väg mot Koriander där det tvärtom fanns fler utklädda. Allt som allt var det roligt!
 
 Raaawwrr!

Sagt på dagis

Att barn kan vara så öppna och enkla. Detta lilla citat fick jag höra i torsdags när jag och tre barn pärlade.
 
Flickan- "Nu får ni inte förstöra för mig, för då blir jag ledsen"
Pojke 1- "Det ska jag inte. Jag älskar dig"
Pojke 2- "Jag älskar också dig"
 
När försvann detta sätt att prata med varandra? Det måste ha varit i takt med att puberteten klev in i bilden. Jag har en teori om att våra attityder gentemot varandra är som en funktion för en kurva med minimipunkt. Man börjar högst upp när man är liten utan att ha blivit alltför påverkad av omvärlden. Sedan sjunker det efterhand som trotsåldern och tonåren tonar fram. Sen förhoppningsvis så ökar det igen när man kommit över sig själv och världen inte är emot en längre.
 
Jag pysslade till mig ett armband. Jag har insett att jag blir väldigt involverad i det jag gör. Nästan för fokuserad för när jag helt plötsligt tittade upp så var barnen borta. Eller ja, de var ju bakom mig men ändå!

RSS 2.0