Bara en lektion, yay.

Sitter och äter mat just nu, jättegott. Är någon form utav lasagne fast utan pasta och med auberginer i istället. Faktiskt inte helt fel.


Ska i alla fall snart iväg med bussen in till skolan. Det blir bara naturvetenskap B idag och får väl säga att det är rätt skönt att ha lite sovmorgon för en gångs skull. Fast de flesta i klassen har inga lektioner överhuvudtaget idag... Orättvist! Men jaja, ska väl inte klaga. Blir även träning idag för mig, äntligen. Känner sig om en soffpotatis nuförtiden. Dags att sätta fräs på hullet och bilda lite muskler istället.


Vanlig dag.

Idag har man lämnat in sina tävlingsbidrag till Ung Företagsamhet. Skönt att ha det ur vägen... Blev till Bästa vara och Bästa hantverk. Återstår att se hur detta slutar, men nu kan jag i alla fall säga att jag har försökt.

Annars har det väl inte hänt så mycket, en vanlig dag utan större händelser. Tyvärr. Har underhållit mig själv med att pyssla i photoshop ikväll. Resultatet blev den ursnygga delfinen. Har ni någonsin sett en så grymt cool delfin? Jag kan väl säga att jag är väldigt duktig vad gäller att skriva och prata ironi. Blir fan nästan mörkrädd när jag ser den!


UF-företag


Är jag sjuk? Jag sitter i mitt rum iklädd världens mjukaste/snyggaste morgonrock, omgiven av ljus och mörk choklad -men jag äter den inte. Jag måste fan vara döende. Men ja sockersuget kickar väl igång när som helst...

Spenderade helgen "on the road" tillsammans med Robin. Vi hälsade på hans kompisar och passade även på att ta en liten tur till krogen. Hade en bra helg helt enkelt!

Åh, idag var en av de bästa dagarna på länge med! Upptäckte att jag fått ett mejl under söndagen från barndiabetesfonden, vilka jag föresten hade glömt bort totalt, där de frågade om jag ville sälja DiabetesBandet under deras årsmöte! Skitkul! Fast, nu tar jag i och för sig ut segern i förskott. Jag ska nämligen höra av mig först och prata igenom det mer. Men kan inte hjälpa det, jag är så glad! Ramla ner från stolen imorse när jag läste mejlet. Bästa reaktionen? Får se hur detta slutar, jag och mitt UF företag.

Och appropå UF, har fått hem min snygga tröja från kompisarnas företag Earthquake UF. Skitsnyggt tryck får jag nog lov att säga, valde en finfin uggla på min. Och ska även få min nalle imorgon från Hej UF. Dom skänker en stor del av intäkterna till Friends, inte helt fel! Söta är de också. Stor bonus!


Studentmössan är här!


Läs rubriken. Är jag glad eller vad just nu? Vi fick dom idag i slutet av samhällslektionen. Eller ja, vi skulle ha fått dom i början men då hade läraren genomgång angående räntor och ekonomi. Så han, läs och se chockade ut, bad dom komma tillbaka senare med mössorna (!!!!!!) Uuh, inte roligt. Ville ju ha dom direkt. Men nej, nu fick man se dessa efterlängtade mössor vända på klacken tillsammans med utdelarna och försvinna ut ur klassrummet. Men som sagt så fick vi dom till slut. Tack och lov för det. Hann knappt komma in genom dörren när jag kom hem innan studentmössan flög ur kartongen och raka vägen upp på mitt huvud. Där sitter den bra, alldeles perfekt om jag får påstå det. Bär nästan lite emot att ta av den, vill att studenten ska vara här och nu. Men samtidigt får den gärna dröja ett år till.


Jag i full mundering!


Och en annan sak, jag har många kartonger nu känns det som. Köpte ett par Easytone från Reebook igår. (Vilka jag har på mig just nu). Skitsnygg kombination av allt möjligt nu ju, saknas bara en balklänning som pricken över i:et för tillfället. Men får se hur bra skorna är i alla fall, om man vågar visa sig nu på Beach 2011. Eller om det snarare blir beach 2014. Det är förmodligen ingen mirakelmetod detta, men man får väl drömma?


LovePost- Praktiken.

Nu äntligen så har LovePost gått live! Alltså är jag nu fri att berätta om denna.

På min praktik hos PerfectFools i Sthlm fick jag nämligen följa med en eftermiddag och filma inför denna nya meddelandefunktionen! Jättekul var det, har alltid haft en grej för filmning. Så såklart var det spännande att få följa med och se hur det funkar inom ett riktigt företag som filmar. Kunde ju tänka mig att det nog var en stor skillnad jämfört med hur det ser hur på våran skola. Men det var väl inte helt annorlunda, mycket planering har vi med och sen det där med att hitta vinklar och så vidare. Den största skillnaden var väl hur fokuserade de var på det dom gjorde. Jämfört med en del skolkamrater som inte alltid är lika fyllda av inspiration som jag själv. Sen har vi väl det självklara, prisnivån på utrustningen. Vågade knappt hålla i kameran.

Men i alla fall, här följer lite "behind the scenes"-bilder. Precis som lovat. Och för att komma till slutresultatet så gå in på Yota LovePost.


Fick ha dessa heta saker på mig.
En bild på de som normalt arbetar i tatueringsstudion. Visst ser de lite fundersamma ut?
Det här är nog favoritbilden, älskar kompositionen!
Avslutar detta bildspel med ett porträtt på innehavaren av denna blogg, jag.


Glad.


Det är temat för våran fotosession idag. Glad. Tanken är att vi, jag och miranda, ska fotografera flera olika känslor som vårat fotoprojekt. Från glad till motsatsen sur, och allt däremellan. Vi har tänkt göra det hela till ett collage med flera bilder av samma känslor. Alltså tre bilder av "Glad", tre bilder av "Sur" och så vidare. Får väl lägga upp resultaten efterhand här på bloggen, antar jag.

Ta inte skissen på alltför stort allvar, det är ju trots allt en skiss. Det är inte meningen att de ska vara lika perfekta som resultatet. 


Sällskap idag.

Matteprovet gick som väntat. Uselt. Men jag ska inte gå och bli deprimerad nu, sparar det till ett annat tillfälle.

Idag får jag i alla fall sällskap med mig hem, av någon mystisk varelse -även kallad Miranda.


Miranda (storforsus handbollus) är ett flocklevande sportdjur, oftast klassificerade inom underfamiljen Handbollsätande hoppdjur. De lever och frodas i Värmelandet.

Miranda tillhör släktet Hällus familius som domineras av det kvinnliga släktet. Ett utmärkande drag är variationen av gälla och mörka toner vid brunstperioden. Den som vid dessa tidpunkter försöker närma sig Miranda bör agera med all försiktighet då denne kan utbrista i antingen skratt eller skrik. Vid skratt är det ingen fara men vid skrik är det säkrast att du är beredd på olika stridsfraser. Den mest förekommande och kända är då: "Du kan hoppe upp å sätte dig på något å rotera!!"

Skrämmer jag bort mina framtida kompisar nu tro?
Och som svar till diverse kommentarer kan jag säga: jag har tråkigt.


Min dag.

Vad har jag gjort idag? Inte lika mycket som jag egentligen hade velat. Skummade igenom lite papper inför naturvetenskapen och försökte lära mig lite. Gick väl helt okej med tanke på hur mycket jag la ner mig idag. Dock har dagen främst gått åt till att koda min systers blogg. Eller koda och koda. Diskutera med henne hur hon vill ha sin design. Ni förstår nog själva hur lång tid detta tog...

Oh, en sak till. Jag har skaffat lugg. Klippte den själv och ansa bort hälften i tre omgångar. Skitsnyggt säger jag bara. Tog ett tag och blev kanske lite snett. Vad vet jag. Men helt okej med tanke på att jag inte har någon frisörlinje bakom mig...


Stress.

Usch, känner att jag har rätt många bollar i luften just nu. Allt ifrån föra över pengar till typ fyra-fem ställen, Dalarna, hålla igång DiabetesBandet UF, balen, studenten, matteprov, naturvetenskapsprov osv. Visst är det roligt var för sig, men när allt bombardera mig på en och samma gång. Ja, då blir det helt enkelt för mycket. Matte C provet på måndag oroar jag mig främst för. Så även om jag åker till Dalarna nu i helgen så måste jag hem tidigt på söndagen så att jag hinner plugga. Stress, stress, stress.


En av flera dagar.


Gick ut med Ludde idag och självklart börjar det ösa ner snöblandat regn mitt under långpromenaden. En halvtimme och ett dyblött hår senare så är man äntligen hemma. Jobbig hund dessutom som bara ville dra i kopplet. Han vill verkligen inte lyssna. Han drar så mycket att han seriöst flyger tre meter mot mig varje gång jag rycker tillbaka honom...

Men i alla fall, första skoldagen idag. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag kör på mittemellan, känns som ett säkert kort. För även om det är jätteskönt att vara tillbaka och träffa alla igen så har man nu fått lite försmak för yrkeslivet. Ni vet, då man får en egen inkomst.

Just nu är skolan bara ett tvång i princip, ett ställe dit man går för att tryckas ner vid skolbänken med en mattebok, linjal och penna. På en arbetsplats finns det inga prov, ingen jobbig naturvetenskap som man efter x antal lektioner fortfarande inte blivit särskilt klok på och inte heller alla dessa konstiga uppgifter som man inte förstår meningen med. Ett arbete har ett syfte. En kund vill ha en produkt eller tjänst -detta ordnar du. Skolan är bara förarbeten inför det som verkligen spelar någon roll. Fast samtidigt är det en så skön plats att vara på. Avslappnat och om du sköter dig rent socialt och visar respekt så åker du inte ut. Som du kanske gör från ett jobb när de anser att du inte är tillräckligt duktig på det som ska göras. Skolan är en tid för övning och detta ger färdigheter som sedan omvandlas till kunskap som man tar till vara på inom sitt framtida yrke. Så även om roliga arbeten lockar så stannar jag nog gärna kvar i min lilla bikupa ett tag till.


Borta bra men hemma bäst.Västerås resecentrum. Ja det är tydligen där vi är just nu. Sitter ju på bussen hem nu för er som inte visste det. Hem, hem, hem till ack värmeland du kära från Stockholm i mitt hjärta. Det är verkligen en stor skillnad mellan dessa två städer men samtidigt kan jag säga att jag trivs bra i vilket som. I början hade jag dock lite problem med Stockholm, det var så stort och så mycket folk överallt att man blev förvirrad. Men nu har jag istället lärt mig att tycka om det, att det händer så mycket gör att det inte blir tråkigt på samma sätt som i Karlstad. Men samtidigt så är Karlstad bättre då alla jag känner bor där och det blir en helt annan känsla.

Kommer sakna Stockholm precis lika mycket som jag saknade Karlstad när jag stod mitt under folkrusningen på T-centralen.


Praktikbilder.

Måste väl tillägga att jag kommer publicera fler bilder från min praktik då jag var med under en filminspelning. Men detta får dock vänta tills den tionde februari, då de går ut "live" med sin produktion. Tills dess är jag under tystnadplikt. Men lovar att lägga upp en länk till deras färdiga resultat med, är själv väldigt nyfiken på hur det kommer att bli!

Imorgon får jag i alla fall se vad jag hinner göra på förmiddagen. I vilket fall som helst lär det bli matlagning så det står härliga till, vill ju inte släpa med mig den lilla biten av falukorv som finns kvar i kylskåpet. Hade även tänkt försöka ta mig till Hagaparken. Känner att jag får ge det en ny chans. Mitt lokalsinne svek mig sist jag försökte ta mig dit. Men bättre lycka imorgon tack.


Sista dagen.

Åh blir så sugen på att permanenta håret... Tycker själv att jag passar betydligt bättre i smålockigt än hur det är i vanliga fall -naturligt vågigt/rakt. Synd att det är så dyrt att göra det hos en frisör bara. Det går ju att göra hemma, men frågan är ju bra det faktiskt blir. Återstår att se vad jag gör, men bli inte förvånade om jag kommer med en ny frisyr en dag.


Och idag var det föresten sista dagen på praktiken, och nästsista dagen i Stockholm med för den delen. Kommer faktiskt att sakna det här, att vara självständig och gå till "jobbet" varje dag. Man känner sig lite sådär vuxen på något vis. Även fast det var otroligt jobbigt att diska, handla och laga mat varje dag. Praktiken har varit så otroligt bra! Jag känner verkligen att jag fått en inblick i hur allt går till och det var verkligen värt dessa fyra veckor hemifrån. Visst känns det lite småsorligt att behöva åka ifrån det här och komma ifrån gemenskapen och det stora glada gänget. För det var de verkligen. Sociala och vid gott mod hela tiden trots allt arbete de hade framför sig. Fattar inte hur de kan vara så livfulla och samtidigt så professionella i det dom gör. (Sprang omkring och kasta en pilatesboll mellan sig, hissade ner en groda från ovanvåningen, spelade spel). Ja ni hör själva hur det låter. Bästa gänget och praktiken någonsin. Så tyvärr Jysk men det här slår er med hästlängder...


Vill ha post <3

Kom och tänka på en sak... Undra om jag har fått någon post under dessa fyra veckor. Eller om världen glömt bort min existens. Älskar att få post men trots detta så är det enda man får reklam. Inget fel med det dock, reklam är ju mitt framtida yrkesområde så jag klagar inte. Åtminstone inte offentligt.


Vad gäller post så är det jag främst tänker på
utbildningskataloger -har ju börjat se mig omkring mer ordenligt nu. Tiden rinner iväg,
godis -man har ju samlat ihop lite godis ifrån gratisgodis.se,
och studentmössan! -Det är ju denna fina sak som man längtar efter. Detta är det yttersta beviset för att man tagit studenten, eller i mitt fall- ska ta studenten.

Får se i alla fall se om mitt rum är fyllt med så pass mycket post att dörren knappt går att stänga eller om det ligger ett reklamblad från Kalle Anka om prenumeration.


Som vilken dag som helst.

Igårkväll, en helt vanlig dag på praktiken. Förutom en liten detalj. Jag började klockan nio på morgonen och var hemma halv ett på natten. Anledningen till detta var att jag just denna dag skulle få följa med på en inspelning. Detta ägde rum i en skitcool tatueringstudio och det var verkligen kul att få se hur allt gick till. Allt ifrån hur det tänkte omkring ljussättning till hur de hade planerat sen tidigare. Dessutom stod jag inte heller still hela tiden utan var den som filmade och tog kort "behind the scenes". Får se hur bra detta blev, men hade något roligt att göra i alla fall. När klockan hunnit bli tio på kvällen, var vi klara och packade ihop. Var så himla sliten så det är inte sant, och hade heller inte ätit någon riktig mat sen vid lunch -makaroner och en ynklig köttbit.


Men vilken överraskning! De bjöd på mat. Och det var jättegott. Vi gick hän till restaurangen Pelikan och beställde. Jag är en mes som hela tiden tänker på vad allt kostar, och hamna i chocktillstånd där ett tag. Men det löste sig snabbt... Åt i alla fall världens största köttbullar. En sådan köttbulle var väl lika stor som fyra-fem av "mammas köttbullar". Jag orkade 2,5 av 4 möjliga. Starkt jobbat anser jag. Sedan beställde jag även en Briska cider, men det jag fick var en stor öl. Mums! Eller kanske inte. De andra drack väl tre var medan jag kämpade med min under hela middagen. Alltså i ungefär en och en halv till två timmar. Men det gick till slut.

Det enda man fick göra efteråt var att vandra igenom Stockholm när klockan var över tolv på natten och åka lite tunnelbana. Men jag hade en intressant kväll och detta tänker jag dra lärdom från!


RSS 2.0