Datoranvändning.

Nuförtiden så går vi knappt utanför dörren, varför skulle vi? Om folk från förr ville ha reda på vad ordet "imperfekt" betydde så åkte de till biblioteket, men vad gör vi? Jo vi slår direkt upp datorn och söker snabbt och enkelt på google. Vi har tillgång till i princip allt ifrån hemmet, vi kan prata med kompisar, beställa mat och ta reda på nästan vad som helst via internet. Jag vet inte vilket beskrivning som passar oss bäst -lata eller effektiva?

Lata eftersom vi knappt lyfter på arslet för att läsa tidningen som dumpats i våran brevlåda utanför huset, utan istället slår på datorn och surfar in på aftonbladet. Om vi nu ens orkar detta.

Eller effektiva eftersom vi väljer det enklaste alternativet och struntar i det där fenomenet som kallas "vardags-motion" för vad ska vi med det till? Det är väl bra onödigt...

Om folk från förr skulle se dagens ungdom, hur skulle de då reagera tror ni? Skulle de le och skrattandes säga "Mänskligheten har verkligen gått framåt, nu slipper man vara utomhus för att kunna bli brun!"

Eller "De sitter väl uppe hela nätterna framför datorn och sover om dagarna, de är värre än fladdesmössen!". 

Hur tror du att deras reaktioner skulle vara?


Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0