Skoldag


Nu är man återigen i skolan och har inte ett dugg att göra. Vet inte vad det skulle vara i så fall. De stora uppgifterna är klara och nu återstår det mest bara nationella prov och ett vanligt matte prov. Vilka jag inte har möjlighet att öva på nu. Ibland är det bra dåligt med tre timmarslektioner, särskilt då man spenderar de till att surfa in på aftonbladet och olika bloggar. Skulle hellre vara iväg och träna eller liknande, jag har ju trots allt med mig träningskläder. Fast det beror ju på att vi ska ha idrott nu i eftermiddag. Vi ska testa på sporten... Rugby!

Prövade på den redan i högstadiet en gång, inte för att man var särskilt aktiv och entusiastisk då, men jag känner i alla fall till vad det är för något. Just nu hoppas jag mest på att det inte är särskilt lerigt därborta på orrholmsplan. Dessutom så är det en rätt så allvarlig sport med mycket kastande efter varandra och tacklingar. Och man får väl hoppas på att jag inte blir alltför smutsig, för i så fall kan jag ju även passa på att träna på SATS. Vore två tummar upp då.

Datoranvändning.

Nuförtiden så går vi knappt utanför dörren, varför skulle vi? Om folk från förr ville ha reda på vad ordet "imperfekt" betydde så åkte de till biblioteket, men vad gör vi? Jo vi slår direkt upp datorn och söker snabbt och enkelt på google. Vi har tillgång till i princip allt ifrån hemmet, vi kan prata med kompisar, beställa mat och ta reda på nästan vad som helst via internet. Jag vet inte vilket beskrivning som passar oss bäst -lata eller effektiva?

Lata eftersom vi knappt lyfter på arslet för att läsa tidningen som dumpats i våran brevlåda utanför huset, utan istället slår på datorn och surfar in på aftonbladet. Om vi nu ens orkar detta.

Eller effektiva eftersom vi väljer det enklaste alternativet och struntar i det där fenomenet som kallas "vardags-motion" för vad ska vi med det till? Det är väl bra onödigt...

Om folk från förr skulle se dagens ungdom, hur skulle de då reagera tror ni? Skulle de le och skrattandes säga "Mänskligheten har verkligen gått framåt, nu slipper man vara utomhus för att kunna bli brun!"

Eller "De sitter väl uppe hela nätterna framför datorn och sover om dagarna, de är värre än fladdesmössen!". 

Hur tror du att deras reaktioner skulle vara?


Sysselsättning på hög nivå.

Känner nästan för att sova nu, nästan. Men samtidigt säger en röst inom mig att jag ska hitta på något. Men vad? Jag har i alla fall målat naglarna, det är ju en form av sysselsättning. Blev blått, får se hur snyggt det ser ut imorgon, orkar inte kontrollera hur mycket nagellack som hamna utanför.


RSS 2.0